Birajte između naših poštenih kandidata i njihovih kriminalaca

0

Veliki broj hadžićana i konjičana svjedočio je podršci koju BPS i njegovi kandidati za načelnike općina imaju u narodu. Skup uz Hadžićima su organizovale BPS i SDP jer je Muharem Fišo (BPS) zajednički kandidat za načelnika općine Hadžići ispred ove dvije stranke.

Građanima Hadžića obratili su se predsjednik hadžićkih ogranaka SDP-a i BPS-a, Mirsad Dupovac i Salko Gosto, predsjednik KO BPS Kantona Sarajevo Semir Halilović, potpredsjednica SDP-a BiH Segmendina Srna Bajramović te predsjednik BPS-a Sefer Halilović kojem su sale u Hadžićima i Konjicu ustale na noge prilikom njegovog ulaska u salu.

Kandidat za načelnika općine Hadžići Muharem Fišo je poručio građanima Hadžića da se ne boje, da “lokalna SDA podmeće i plaši narod kako bi kupili još jedan mandat vlasti”. “Meni su, otkad sam kandidat poslali inspekcije, policije, tužilaštva samo kako bi me zaplašili, zaustavili, kompromitovali. Ja sam se uvijek, nakon svih njihovih kontrola vratio kući. Njih kad jednog dana budu pozvali na saslušanja, oni će ostati u zatvoru” poručio je Fišo prozivajući imenima Hamdu Ejubovića i Eldara Čomora, lokalne hadžićke vlastodršce.

Skupu u Hadžićima obratila se i potpredsjednika SDP-a BiH Segmendina Srna – Bajramović koja je pružila podršku objema listama za OV Hadžići, SDP-a i BPS-a. Predsjednik KO BPS-a KS Semir Halilović je kazao da narod treba glasati protiv nasilnika koji ne znaju sami otići s vlasti, koji vlast shvataju kao svoj privatni grunt te koji osiromašuju narod i kradu ga kako bi njime mogli lakše vladati.

Uz ustajanje na noge cijele sale u Hadžićima, skupu se obratio i predsjednik BPS-a Sefer Halilović. “Ovdje su BPS i SDP ponudili najbolje što imaju. Vama ovi ljudi trebaju, ne meni ili bilo kome drugom, Vama je potreban Muharem Fišo jer ovdje gdje smo sada, život gotovo stoji a godine prolaze” istakao je predsjednik BPS-a Sefer Halilović. U nastavku svog govora predsjednik BPS-a Sefer Halilović govorio je o strateškoj politici u BiH, o odnosima Srbije i BiH, antiustavnom referendumu u BiH te o potezima i porukama koje je ovih dana BPS “jedini uputio braćeni čast BiH” istakao je Halilović.

Po okončanju skupa u Hadžićima, održan je i skup BPS-a u Konjicu gdje se građanima predstavila lista BPS-a za OV Konjic na kojoj se nalazi preko 10 profesora i inžinjera i 40% mladih i školovanih ljudi. Listu predvodi profesor Benjamin Zerem, dok je BPS-ov kandidat za načelnika općine Nazif Nikšić.

“Ne budi goljo, kukavica, ne boj se, glasaj protiv čovjeka koji traži svoj sedmi mandat, i da bude 23 goien na vlasti u Konjicu” poručio je kandidat BPS-a za načelnika općine Nazif Nikšić govoreći o aktuelnom načelniku Konjica Emiru Bubalu.

“Ovdje imamo poštenog čovjeka kao kandidata za načelnika općine sa jedne, i imamo SDA-ovog presuđenog kriminalca sa druge strane. Jasno je kakvi su oni i kakva je među njima razliak koa ljudi. Sad je na građanima Konjica da pokažu kakvi su oni” istakao je predsjednik KO BPS HNK prof.dr. Adnan Velagić.

Skupu su se obratili mnogoborojni gosti, kao i predsjednik BPS-a Sefer Halilović koji je u Knjicu, kao i u Hadžićima, pozdravljen ustajanjem cijele sale u Konjicu na noge. “Ista sila, isto nasilje protiv naših kandidata se događa ovdje i, evo, u Hadžićima gdje smo bili prije sat vremena. Narod može birati poštene ljude ili ostaviti stanje kakvo jeste, a ono je sramotno. Ako izaberu Nikšića u Konjicu blago njima, a ako ostave stanje kakvo je danas teško njima. Neka razmisle šta rade, jer odlučuju o sebi, ne o BPS-u jer ovdje su izbori između dobra i zla” kazao je predsjednik BPS-a Sefer Halilović ispraćen aplauzima.

OSTAVITI ODGOVOR

Molim Vas upišite Vaš komenentar!
Molim Vas upišite Vaše ime ovdje