Semir Halilović: U BiH nije riješeno nijedno političko ubistvo

0

Zastupnici Skupštine Kanona Sarajevo razmatrali su 10.3.2018.godine Informaciju o počinjenim političkim ubistvima u Kantonu Sarajevo koju je predložio zastupnik Semir Halilović (BPS).

Halilović je kazao da je još u novembru 2016. godine tražio da se ta tačka stavi na dnevni red, budući da smatra da pravosuđe ne radi svoj posao kako treba.

– Tužilaštvo BiH je tri slučaja političkih ubistava okarakterisala kao terorizam, ubistvo i i pokušaj ubistva i te predmete vratilo Kantonalnom tužilaštvu KS-u koji će uskoro zastarjeti – pojasnio je.

Kazao je da je “režim Slobodna Miloševića u Srbiji riješio sva politička ubistva, dok u BiH nije riješeno ni jedno”.

Halilović je dodao da niko od tužilaca nije našao za shodno da formalno-pravno nakon desetina izjava napiše imena sumnjivih osoba za politička ubistva, iako, kako tvrdi, imaju mnoštvo dokaza.

– Prvo političko ubistvo u Sarajevu bio je pokušaj ubistva 7. jula 1993. godine generala Armije RBiH Sefera Halilovića, zatim ubistvo 1996. godine zamjenika direktora AID-a Nedžada Ugljena i 1999. godine ubistvo zamjenika ministra unutarnjih poslova u Vladi Federacije BiH Joze Leuara – kazao je Halilović.

Halilović je o svakom slučaju pojedinačno govorio navodeći pritom i da je veliki broj dokaza nestao.

OSTAVITI ODGOVOR

Molim Vas upišite Vaš komenentar!
Molim Vas upišite Vaše ime ovdje