Povodom nastupajućeg islamskog praznika Kurban-bajrama, u ime rukovodstva i članstva BPS-a, Predsjednik Sefer Halilović je svim građanima islamske vjere čestitao ovaj veliki praznik sa željom da ga provedu u krugu svojih porodica i najbližih prijatelja, ali i da se sjete onih koji još uvijek nemaju svoje domove i izgubili su svoje najmilije.

“Nažalost već 23 godine veliki broj naših građana ne mogu slaviti Bajram u svojim kućama, niti dobiti zadovoljštinu za svoje najmilije. Zato se svi naši Bajrami, od 1992.godine do danas, nalaze u znaku onih kojima se oduzima radost i punina ovog velikog islamskog praznika jer su im oduzeti domovi, onemogućem im je povratak i oduzeta pravda za najmilije – a to je znak nepravednog sistema na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine.

Poštovani građani islamske vjere, pronađite u Vašim srcima snagu da pobijedite sve prepreke i iskušenja koja su nas zadesila jer snaga pobjede nalazi se u nama. Vi imate snagu da budete jaki kada je najpotrebnije, da oprostite kada to niko ne može, da pomognete kakda niko neće – zato ste posebni u svijetu kakav nas okružuje”.

predsjednik BPS-a
Sefer Halilović

OSTAVITI ODGOVOR

Molim Vas upišite Vaš komenentar!
Molim Vas upišite Vaše ime ovdje