U okviru današnje posjete Sarajevu, predstavnici pokreta „Odgovor“ Ćamil Duraković i Edin Ikanović su se sastali sa predstavnicima Bosanskohercegovačke patriotske stranke. Ispred BPS-a su sastanku prisustvovali Semir Halilović, Zaim Backović i Muharem Fišo.

„Predstavnici BPS-a su izrazili podršku platformi Odgovora. Na neki način, ova politička organizacija je nepravedno isključena iz ranijih pregovora za izbore 2014. godine, a o jednoj od najjačih probosanskih stranaka u zemlji. Oni ne žele kalkulisati sa sudbinom Bosne i Hercegovine, i izrazili su spremnost da rade sa nama. Vjeruju u naše iskrene namjere da uradimo važan iskorak na prostoru entiteta Republika Srpska u oktobru 2018. godine“, kazao je Duraković.

„Dokazujemo da nismo pokret jednog lica, da smo prisutni na terenu i da nismo projekat jedne političke stranke. Ne smije nam se dogoditi nijedan propust u ovom procesu, gdje uvažavamo sve strane, razgovaramo sa ključnim parlamentarnim strankama, razmišljamo o platformi i programu, kako o predizbornom procesu i mobilizaciji naših glasača, tako i o tome – šta ćemo raditi poslije izbora i kako se postaviti prema dva srpska bloka u RS-u? Svi su svjesni da je ovo posljednja šansa za probosansku politiku, te znaju da iskreni razgovor i sjedanje za jedan sto u Srebrenici 28. septembra nema alternativu“, zaključio je Duraković.

OSTAVITI ODGOVOR

Molim Vas upišite Vaš komenentar!
Molim Vas upišite Vaše ime ovdje