Shodno pravilima izbornog procesa, BPS je uložio žalbu i prigovor Centralnoj izbornoj komisiji na rezultate Općih izbora 2018.godine koje u potpunosti odbacujemo i smatramo nelegalnim te poručujemo građanima BiH da oktobra 2018.godine nisu bili održani izbori, već običan festival krađe.

– Izborni proces održan je bez ikakvih demokratskih načela: glasački listići štampani su bez serijskog broja, žiga i nadzora

– Više od 30% biračkih odbora u cijeloj BiH smijenjeno je sa svojih mjesta dan uoči glasanja ili na sam dan glasanja, a na njihova mjesta postavljani su ljudi iz SDA, SNSD-a i HDZ-a.

– Na više stotina biračkih mjesta, posebno u Sarajevu, bile su prisutne olovke čiji je trag pisanja moguće izbirsati, a broj uništenih glasova je veći od 650.000 što bi, u potpunosti izmijenilo sliku izbora, sastave zakonodavnih tijela i, sutra, vlada.

– Na više od stotinu mjesta širom Federacje BiH izborni materijal je, nakon glasanja, završio na ulici, u restoranima, kafanama, privatnim vozilima i kamionima, o čemu svjedoči na stotine fotografija iz Sarajeva, Tuzle, Zenice i drugih gradova. Takvo “čuvanje” izbornog materijala bio je put za njegovu krađu i zamjenu sa već pripremljenim glasačkim materijalom koji su brojne stranke pripremile da bi zamijenile komopletne rezultate izbora.

– Od naših 400 kandidata, po rezultatima raznih opštinskih izbornih komisija a koje su, ustvari, stranačke hobotnice za krađu narodnih volja i glasova, njih 89 nemaju nijedan glas na glasačkom mjestu gdje su glasali oni i njihove porodice, što dovoljno govori kolika je bila dubina krađe na ovogodšnjem festivalu krađe, nazvanom “Opći izbori 2018”.

– Protivljenje SDA, HDZ i SNSD-a da uvedu skenere za glasanje, odnosno video nadzor koji bi snimao proces glasanja i brojanja glasova, bila je najava ogromne krađe izbora na koju je predsjednik BPS-a, u svom intervjuu za FTV od juna 2018.godine, javno upozorio.

– Za krađu dva BPS-ova mandata u Skupštioni KS, zatima dva mandata u Skupštini TK, i više od 15.000 glasova za federalni i državni nivo (radi čega su nam ukradena zastupnička mjesta u Parlamentu BiH i Parlamentu FBiH), direktnu odgovornost snosi SDA koja je, širom Federacije BiH, dala instrukciju svojim opštinskim štabovima i njihovim izbornim komisijama da se “BPS-u ukrade svaki drugi glas” i da “unište BPS”.

– BPS-u su mandati ukradeni jer smo odbili da koaliramo sa SDA-om 2015 i 2017.godine i bilo im je poznato da to ne bi učinili ni 2018. godine. Pored toga BPS je odbio da glasa za SDA-ove akcize na gorivo iako smo od strane SDA, na razne načine, “nuđeni” da učestvujemo o ovom besčašću. Pored toga BPS-u su glasovi sistematski pokradeni jer smo odbili da podržimo SDA-ovog kandidata za Predsjedništvo BiH ali i zbog toga jer smo insistirali na rasvjetljavanju političkih ubistava i po prvi put u parlamentarnoj historiji BiH odveli tu temu u skupštinske klupe što je rezultiralo skupštinskom rezolucijom.

OSTAVITI ODGOVOR

Molim Vas upišite Vaš komenentar!
Molim Vas upišite Vaše ime ovdje