BPS predao materijal za održavanje sjednice o političkim ubistvima

0

Shodno inicijativi BPS-a, koju je podržalo gotovo polovina članova SKS, da se u Skupštini Kantona Sarajevo održi tematska sjednica Skupštine KS vezana za politička ubistva počinjena na područiju Sarajeva, BPS KS je tokom proteklih nekoliko dana dostavio Skupštini Kantona Sarajevo dio materijala/informaciju o počinjenim političkim ubistvima u BiH o kojima bi Skupština KS trebala razgovarati.

Otvaranje ovih tema, smatramo politički važnim procesom jer se građani BiH osjećaju nesigurnim u situaciji kada su svjesni da je u BiH moguće počiniti ubistvo i sakriti se, biti neprocesuiran i slobodan. Posebno, s ovom temom u vezi napominjemo da se bez rješavanja političkih ubistava neće moći kročiti duboko u procesima integracija ka EU.

BPS KS poziva rukovodstvo Skupštine KS da što prije zakaže sjednicu Skupštine KS vezanu za temu političkih ubistava. Ovom prilikom BPS KS poziva i Tužilaštvo KS da otpočne procesuiranje odgovornih za politička ubistva jer su čak i medijima poznati mnogobrojni odgovorni za gotovo sva politička ubistva počinjena u BiH te je vrijeme da za svoje zločine odgovaraju.

OSTAVITI ODGOVOR

Molim Vas upišite Vaš komenentar!
Molim Vas upišite Vaše ime ovdje