Bosanskohercegovačka patriotska stranka (BPS) smatra da bi Republika Srbija, ukoliko je istinski na putu evropskih integracija, trebala biti među prvim zemljama koja će se distancirati od predsjednika Republike Srpske i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika i njegove politike narušavanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i ratnohuškačkih nastupa.

BPS smatra da Srbija sada ima priliku da pokaže da, kao što tvrdi, ne stoji iza Dodika i njegovih antiustavnih djelovanja te pozivamo rukovodstvo Srbije da slijedi odluku Sjedinjenih Američkih Država i blokiraju Dodikovu imovinu u Srbiji te spriječe njegov ulazak u tu zemlju.
Iz BPS-a podsjećaju da je “Dodik za svoje dosadašnje antiustavno, antidejtonsko i ratnohuškačko djelovanje crpio snagu, upravo, u podršci Srbije što je potvrđeno zajedničkim vojnim vježbama na Drini, podržavanjem antiustavnih proslava te višestrukim konsultacijama u Beogradu o unutrašnjim pitanjima Bosne i Hercegovine”.
– Srbija je potpisnik Dejtonskog mirovnog sporazuma te je, ukoliko ga zaista poštuje, potrebno je da sankcionira ličnosti, poput Milorada Dodika, koji ga urušavaju čime dovode u pitanje mir u BiH i regiji – ističe se u saopćenju iz BPS-a.

Sektor za komunikacije BPS-a

OSTAVITI ODGOVOR

Molim Vas upišite Vaš komenentar!
Molim Vas upišite Vaše ime ovdje