Da je prihvaćeno naše rješenje, Gras bi danas bio zdrava firma

0

Kantonalni odbor BPS-Sefer Halilović, povodom aukcijske prodaje tramvaja GRAS-a kao i uvođenja prinudnog upravnika u sistem rada ovog preduzeća, saopćava javnosti Kantona Sarajevo da je BPs, prije tri godine, predlagao ekonomsko rješenje za GRAS ali da većina zastupnika Skupštine KS to nisu poslušali već su se bavili politikanstvom.

BPS je predlagao programirani, ekonomski stečaj preduzeća, odvajanje zdravog od bolesnog tkiva u ovoj firmi, rezanje nepotrebnih troškova na administraciju, savjetnike, razne direktore kao i razne nepotrebne nabavke, te, sa druge strane, poboljšanje stanja pravih radnika i dovođenje onih koji su ovom preduzeću, za njegovo ozdravljenje bili zaista potrebni.

S obzirom da BPS-ov prijedlog tada nije dobio potrebnu zastupničku većinu, tri godine kasnije je zbog ovakvog država Skupštine KS, GRAS u većoj finansijskoj dubiozi za 70 miliona KM i nalazi se pred ekonomskom ali i socijalnom katastrofom.

BPS smatra da bi se rješenja za ovako velike probleme, u buduće, trebala prihvatati ako su kvalitetna i ma od koga da dolaze jer opstrukcija BPs-ovog rješenja, koje su prije tri godine podržale dvije političke opcije u SKS, donijela je GRAS-u samo veći dug za 70 miliona KM a javni prevoz nalazi se pred kolapsom. Također smatramo da je javna aukcija tramvaja GRAS-a naštetila ugledu Sarajeva.

OSTAVITI ODGOVOR

Molim Vas upišite Vaš komenentar!
Molim Vas upišite Vaše ime ovdje