– Za godinu i po mog mandata na mjestu ministra za boračka pitanja KS-a, te svakodnevnog kontakta sa građanima, borcima i mladima uvidio sam da su se političari udaljili od onih koji im daju povjerenje, te sam se našao u čudu kad ljudi zahvaljuju što sam s njima samo razgovarao jer izabrani zvaničnici ne žele ni to. U martu jedna velika grupa građana, privrednika i boraca općine Hadžići došla je do mene i pitala me da li bih ja želio biti njihov načelnik, načelnik svih građana onako kako sam i ministar svih boraca. Pored BPS-a moju kandidaturu podržali su SDP, SDU, Stranka penzionera, ali imaću veliku podršku i iz gotovo pola SDA kojima je dosadašnjeg načina rada previše. Nisu zadovoljni. I ja sam tu. Svi građani Hadžića su jednaki i samo tako mora biti i nikako drugačije pa zato i pozivam sve građane iz svih stranaka da glasaju za mene ako žele načelnika iz naroda, uz narod i za narod, kazao je Muharem Fišo, kojeg je BPS Sefer Halilović na predstojećim lokalnim izborima kandidovao za načelnika Općine Hadžići.

Mijenjati sistem

Kazao je da je jedan od rijetkih koji sa mjesta ministra u Vladi KS-a kreće hrabro na lokalne izbore, na mjesto načelnika Općine Hadžići kako bih pomogao svojih sugrađanima, Hadžićanima.

– Vraćam se da pomognem. Na ovaj način, mojom kandidaturom u ime BPS-a Sefer Halilović želim pokazati i to da mi nije stalo do fotelje, da mi nije problem da se uhvatim ukoštac sa svakim poslom te da u svakom slučaju želim pomoći građanima u rješavanju njihovih velikih problema, kaže Fišo.
Ono što ga je ponukalo da prihvati kandidaturu jesu 8.000 socijalno ugroženih, stotine na javnim kuhinjama i 6.000 nezaposlenih.
– Ovo je rezultat neke dosadašnje politike. Očito se treba nešto mijenjati u sistemu. Hadžići su mala općina da bi bilo ovakvo stanje, a neće nam pomoći dolazak Arapa i ne živi se od zidanja zgrada i pravljenja klupa u parkovima. Moramo sami sebi da pomognemo dok još možemo. Da je dosadašnja vlast u Hadžićima valjala i da je radila ispravno i za narod, ne bi bilo skoro 15.000 ugroženih, nezaposlenih i gladnih u ovoj općini, navodi Fišo.

 

Nekretnine

Građanima Hadžića nudi pravedan i iskren odnos prema njima, bez laži i nepravde.

– Za proces vraćanja dostojanstva mojim sugrađanima, uradiću sve kako bismo mi u Hadžićima bili svoji na svome. Niko ne može voljeti naš grad više od nas bez obzira na to koliko stranci koji kupiše pola naše općine ulažu u njihove nekretnine, te ću s tim u vezi zaustaviti daljnje pretvaranje poljoprivrednog zemljišta u građevinsko u svrhu izgradnje privatnih naselja kupaca iz arapskih zemalja koja koriste samo njima, a ne široj društvenoj zajednici u kojoj može doći do velikih problema radi ovih neplanskih i vrlo nesistematičnih doseljavanja. Hadžići za Hadžićane, a ne Hadžići za strance, to je moj moto. Vrata su svima otvorena, ali prvo da se štite prava starosjedilaca, ističe Fišo i dodaje da će od Hadžića napraviti gradilište, ne resort naselja, nego kompanija u kojima će raditi ljudi, te da će zaustaviti odlazak mladih obrazovanih u druge zemlje.

OSTAVITI ODGOVOR

Molim Vas upišite Vaš komenentar!
Molim Vas upišite Vaše ime ovdje