Javno pozivam SDA, SBB i HDZ da prestanu sa svakodnevnim međusobnim optuživanjima, da počnu raditi posao za koji su odlično plaćeni i zbog kojeg su stupili u koaliciju ili da se, ako to nije moguće, raziđu jer su doveli BiH u potpunu blokadu na svim nivoima.

– Parlamenti BiH i FBiH već godinu dana ne donose potrebne zakone a Vijeće ministara BiH nalazi se pred smjenom. Samit u Trstu bio je poraz za BiH jer jedino naša država nije potpisala Sporazum o pristupanju transportnoj zajednici čime smo izgubili pola milijarde KM! Ista stvar je sa Vladom FBiH. Vlada se preglasava unutar sebe, sve velike investicije i projekti stoje a koalicioni se partneri svakodnevno optužuju do podne a onda, popodne, zajedno sjede u istim vladama i “burazerski” dijele budžetski novac i funkcije, zapošljavajući svako svoje stranačke kadrove – izjavio je Halilović.

– Nekadašnja “Grande koalicija” svoj mandat završava kao “Foteljaška koalicija” –nalicemjerniji savez stranaka i ljudi od 1996.godine do danas. Političko licemjerje koje smo gledali posljednje dvije godine zaslužuje prezir građana i potpuni izostanak povjerenja. – zaključio je član Predsjedništva BPS-a Semir Halilović.

OSTAVITI ODGOVOR

Molim Vas upišite Vaš komenentar!
Molim Vas upišite Vaše ime ovdje