Halilović: “Ispitati Delimustafića na okolnosti osnivanja “Ševa”

0

Povodom hapšenja bivšeg ministra unutrašnjih poslova BiH Alije Delimustafića, član Predsjedništva BPS-a Semir Halilović traži od Tužilaštva Kantona Sarajevo, u čijem se okrilju nalaze sve istrage za politička ubistva, da sasluša uhapšenog na okolnosti osnivanja terorističke jedinice “Ševe” u čemu je, prema iskazima, Delimustafić imao jednu od odlučujućih uloga.

“Delimustafić je jedna od ključnih figura osnivanja ove terorističke jedinice. Prilikom osnivanja ove jedinice kazao je da postoje ljudi “koji ne zaslužuju da im se sudi” čime je u startu odredio karakter ove jedinice koja je poslije počinila brojna zlodjela koja radi nedostatka profesionalnosti i nepristrasnosti razne instance tužilaštava ne razjašnjavaju” poručuje Halilović.

“Zahtijevam od Tužilaštva KS da Delimustafića ispita, da ga suoči sa dokumentima tajne službe, kao i da s tim u vezi ssluša nekolicinu sjvedoka koji su prisustvovali ovom činu što je vrlo važno radi karaktera djelovanja terorista iz “Ševa” tokom 1992 i 1993.godine” zaključio je Halilović u svom saopćenju.

OSTAVITI ODGOVOR

Molim Vas upišite Vaš komenentar!
Molim Vas upišite Vaše ime ovdje