Historijat

Bosanskohercegovačka patriotska stranka, BPS-Sefer Halilović osnovana je 1996. godine od strane bosanskohercegovačkih patriota koji shvatili pogubnost unutrašnje etničke podjele naše države koja dugoročno, ako ostane u takvom stanju može iznjedriti duboke posljedice po državu i njene građane.

Stranka BPS-Sefer Halilović se politički i legalistički zalaže za vraćanje Ustava Republike Bosne i Hercegovine kao jedinog ozbiljnog garanta opstanka države sa jedne i nenog razvoja sa druge strane.

BPS – Sefer Halilović je jedina politička stranka u Bosni i Hercegovini koja 1996.godine nije izašla na izbore jer nije htjela učestvovati u davanju legitimiteta etnički očišćenim prostorima u Bosni i Hercegovini. Također, na izbore 1996.godine nismo izašli i zbog toga jer proveo Aneks Mirovnog sporazuma za BiH koji garantuje povratak svih građana svojim predratnim mjestima stanovanja nije uopšte proveden te takvi izbori nisu bili fer i legalizovali su etničko čišćenje i genocid.

Od 1998.godine BPS-Sefer Halilović je parlamentarna stranka na niovu Federacije BiH, a od 2000.godine BPS-Sefer Halilović postaje parlamentarna na svim nivoima u našoj državi. Od 2001.godine pa u narednih šest mjeseci BPS-Sefer Halilović bio je dio vlasti kada je za pola godine, na čelu Ministarstva za izbjegla i raseljena lica Federacije BiH, predsjednik BPS-a gospodin Sefer Halilović uspio vratiti više izbjeglica svojim kućama nego sve prethodne vlasti zajedno.

Međutim, zbog domaćih političkih, spletkaroših igara u kojima su učestvovale veleizdajničke strukture, krajem 2001.godine Tribunal u Den Haagu podigao je optužnicu protiv predsjednika BPS-a gospodina Sefera Halilovića zbog komandne odgovornosti, s čime se i rad BPS-a gotovo zamrzava.

Nakon oslobađajuće presude iz 2005. I 2007.godine, po kojima je gospodin Sefer Halilović oslobođen svake odgovornosti, po povratku gospodina Sefera Halilovića u svoju državu BPS ponovo obnavlja svoju staru snagu te jača svoju organizaciju da bi na izborima održanim 2006.godine BPS-Sefer Halilović zabilježio izuzetan rezultat vraćajući Stranku u sve parlamente širom Bosne i Hercegovine. Dvije godine kasnije, 2008.godine BPS-Sefer Halilović ulazi u gotovo 40 općina u Federaciji BiH sa svojim vijećnicima.

Danas, 2014.godine, BPS-Sefer Halilović je i dalje parlamentarna stranka na svim nivoima zakonodavne vlasti u našoj državi, od Parlamenta BiH, Parlamenta Federacije BiH pa sve do kantonalnih parlamenata širom naše zemlje.

BPS-Sefer Halilović je državotvorna stranka u čijem je fokusu država i sloboda njenog naroda. Prepoznatljiva politika BPS-Sefer Halilović jeste naše višedecenijsko i beskompromisno opredjeljenje za pravednost, državotvornost i jednakost zbog čega je BPS-Sefer Halilović trpio velike pritiske.

Danas BPS-Sefer Halilović broji na desetine hiljada članova i simpatizera Stranke. Organizovani smo širom Bosne i Hercegovine te radimo za dobro naše države i našeg naroda od kojeg tražimo podršku za suštinske promjene u našoj zemlji kako bi ljudima vratili cjelovitu i uređenu državu, dostojanstvo slobodnog življenja, pravo na pravdu i siguran život te uslove za poštenu borbu za posao. Budi i ti dio porodice BPS-Sefer Halilović. Mi svoj narod nikada nismo iznevjerili.