Ilijaš upalio svjetla za dolazak BPS-a

0

U prepunoj sali Kulturnog centra u Ilijašu, održan je predizborni skup BPS-a na kojem su se predstavili kandidati za OV Ilijaš koje je predstavio nosilac liste Muhamed Handžić, inače dobitnik najveće općinske nagrade za razvoj općine Ilijaš.

Lista BPS-a za Ilijaš je sastavljena od 50% mladih i obrazovanih ljudi a na istojse nalaze penzioneri, nezaposleni radnici, demobilisani borci i ostale kategorije stanovništva Ilijaša.

Skupu u Ilijašu obratio predsjednik Kantonalnog odbora BPS-a Semir Halilović koji je svoj govor otvorio doskočicom: “Ima nas više nego ovih kod Mileta Referenduma” što je izazvalo smijeh i aplauz u sali.

“Mi ne obećavamo vozove koji lete, avione koji rone, zgrade kao u Dubaiju, niti obećavamo milijarde na iscjepanim papirićima. Obećavamo pravedan odnos, rad, red, obećavamo da ćemo štiti državu i Vaša prava” zaključio je Halilović.

Građanima Ilijaša se potom obratio predsjednik BPS-a Ilijaš Muhamed Handžić koji je građane Ilijaša upoznao o radu BPS-a u proteklih četiri godine. Također, Handžić je građanima Ilijaša dao i nekoliko savjeta za predstojeće izbore. “Ne glasajte za prevarante koji će poslije prodavati svoj glas ovim hrsuzima u vijeću. Ne glasajte za ove koji u Ilijašu ne daju posla mladim ljudima već im traže 5.000KM za radnika u tehničkoj struci, 10.000KM za visoku stručnu spremu a 20.000KM za doktora. Ne glasajte za ljude čiji predsjednik u Ilijašu ima ogradu od kuće vrijednu 40.000KM a kuća mu liči na dvorac” kazao je Handžić praćen ovacijama svojih sugrađana.

Ustajanjem na noge cijele sale u Ilijašu, građani Ilijaša pozdravili su predsjednika BPS-a Sefera Halilovića: “Od mene očekujete da Vam kažem nešto o opštoj situaciji u državi. Nemojte se bojati referenduma i Dodika. Država mora pokazati da zakon vrijedi i za Dodika, zaustaviti ga i kazniti za rušenje države i Dejtonskog sporazuma, jer ili zakoni vrijede za sve ili ne vrijede ni za koga” istakao je Halilović pozdravljen ponovnim ustajanjem građana Ilijaša na noge.

“Entitet, koji su oni nazvali Republika Srpska, stoji na grobovima preko 5.000 masovnih grobnica. To mora propasti jer je nastalo na zločinu, genocidu i zlu počinjen drugim i drugačijim. BPS je jedini sada ustao da štiti svoju državu od nasilja sa istoka i primitivnog Dodikovog ponašanja jer mi smo državotvorna stranka koja od početka upozorava na ovakve tendencije. Napokon su nas čuli. Nešto se mijenjati mora, ovako više BiH ne može izdržati” zaključio je Halilović.

OSTAVITI ODGOVOR

Molim Vas upišite Vaš komenentar!
Molim Vas upišite Vaše ime ovdje