Općinska organizacija Bosanskohercegovačke patriotske stranke – Sefer Halilović Visoko sinoć je u prepunoj sali KC Atlantik u Visokom održala Izbornu skupštinu, na kojoj je Nermin Šečo izabran za novog predsjednika Općinske organizacije BPS Visoko.

Tom prilikom pred više od 500 prisutnih delegata i gostiju, novoizabrani predsjednik OO BPS – Sefer Halilović Visoko Nermin Šečo zahvalio se delegatima na ukazanom povjerenju, te pozvao sve prisutne da zajedničkim snagama društvo u kojem žive učine boljim. Za potpredsjednice ove općinske organizacije izabrane su Ćama Vranac i Amila Arnautović te Emir Mehmedagić, koji su predloženi od strane novoizabranog predsjednika na prvoj konstituirajućoj sjednici.

Izbornoj skupštini prisustvovali su i brojni gosti i delegacije, među kojima su bili Zaim Backović, zastupnik u Parlamentu BiH, ujedno i generalni sekretar ove stranke, Muharem Fišo, ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo, mr.iur. Mehmed Rahmanović, predsjednik kantonalne organizacije BPS-a u Zeničko-dobojskom kantonu, te Senad Trako zastupnik BPS-a u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona koji su se obratili prisutnima, te ujedno čestitali novoizabranom rukovodstvu.

Novoizabrani predsjednik Općinske organizacije BPS Visoko, Nermin Šečo rođen je u Zenici. Srednju medicinsku školu završio je u Kiseljaku, potom Pravni fakultet u Travniku. Na prošlogodišnjoj svečanoj promociji diplomanata i magistranata proglašen studentom generacije sa najboljom prosječnom ocjenom 10,00. Nakon toga upisao je II ciklus studija – smjer uža naučna oblast krivičnog pravna. Općinskoj organizaciji BPS-Sefer Halilović Visoko pristupio u 2016. godina, nakon čega je intenzivno počeo da doprinosi radu ove Općisnke organizacije. Učesnik je brojnih konferencija i seminara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molim Vas upišite Vaš komenentar!
Molim Vas upišite Vaše ime ovdje