Povodom ramazanskog Bajrama, predsjednik BPS-a, Sefer Halilović, uputio je čestitku svim građanima Bosne i Hercegovine islamske vjere u kojoj je, između ostalog, poručio:

“Bajram je radost a mi smo danas na iskušenju kada se trebamo radovati u vremenu kada su mnogi ljudi oko nas tužni. Bajram podsjeća na kuću, porodicu i zavičaj, a mi živimo u vremenu kada su nam ove vrijednosti oskrnavljene i napadnute.

Bajram je naš podsjetnik i na sve one bajrame u kojima nas nisu pustili da se radujemo, već su ih učinili tužnim i krvavim. Sutrašnji Bajram prvo čestitam povratnicima u manji bh.entiet. Njima je zaista teško. Bajram čestitam i borcima koji gladni, žedni i obespravljeni umjesto u kućama, svoj Bajram dočekuju na ulici tražeći pravdu.

Bajram čestitam svim majkama bez sinova, djeci bez očeva i majki, ženama bez muževa jer oni najbolje znaju šta je Bajram bez najmilijih u njihovim kućama.

Bajram čestitam svoj našoj dijaspori i pozivam ih da uvijek budemo povezani još jače kad god nas pokušaju udaljiti jedne od drugih. Bajram čestitam našoj mladosti i pozivam ih da čuvaju svoje i poštuju tuđe praznike, žive slobodno i ne boje se misliti i tražiti bolje. Želim da naredni Bajram dočekamo u pravednijoj zemlji, u boljim međusobnim odnosima i sa više poštovanja onih koji su jači, koji su na vlasti, prema onima koji su slabiji i koji traže pravdu i koru hljeba. Bajram Šerif Mubarek Olsum svim Bošnjacima Muslimanima Bosne i Hercegovine” stoji u čestitci predsjednika BPS-a Sefera Halilovića.

OSTAVITI ODGOVOR

Molim Vas upišite Vaš komenentar!
Molim Vas upišite Vaše ime ovdje