BPS smatra da je rušenjem džamije u Zemunu, Vlada Alkesandra Vučića pokazala svoje pravo “europsko” i “tolerantno” lice kakvo, godinama, pokušava medijski predstaviti iako to, ne prate djela.

Pred sveti islamski mjesec, Ramazan, rušenje džamije predstavlja višestruku poruku Vučićeve Vlade na koju, nijedan zvaničnik iz Bosne i Hercegovine, u smislu zaštite Bošnjaka u Srbiji, nije reagovao što je, također, zabrinjavajuće.

S obzirom da je vlast u Sarajevu, odnosno vladajuća “Grande koalicija” (SDA, SBB), višestruko dočekivala Vučića u glavnom gradu BiH, te išla mu u posjete, smatramo da je njihova šutnja povodom ovakve, opasne poruke Bošnjacima u Srbiji,zapravo, pokazalo da im je preče prijateljstvo sa srbijanskim premijerom nego li stanje Bošnjaka u Srbiji i osuda ovog bogohulnog čina srbijanskih vlasti.

BPS poziva Bošnjake u Bosni i Hercegovini, ali i Srbiji na mir i dostojanstvo, ali i na biranje onih predstavnika koji će dosljedno i dostojanstveno štititi njihova prava na nacionalni i vjerski identitet i život.

OSTAVITI ODGOVOR

Molim Vas upišite Vaš komenentar!
Molim Vas upišite Vaše ime ovdje