Tribina u Konjicu: BPS-ove sijalice upaljene u Konjicu

0

U ugodnom ambijentu konjičke ćuprije i uz prisustvo velikog broja građana Konjica, BPS-Sefer Halilović otpočeo je svoju predizbornu kampanju na kojoj su se predstavili kandidati sa područja opštine Konjic.

Još jednom je velikom broju prisutnih građana poručeno da je BPS jedina alternativa građanima i opozicija dosljedna svojim programskim principima. Prisutne goste na skupu pozdravili su predsjednik regionalnog odbora BPS- HNK prof. dr Adnan Velagić koji je ukazao na finansijski kolaps u kojem se Federacija BiH nalazi. Istakao je 2/3 od 8 milijardi maraka koliko je dužna naša zemlja otpada na RS, ali da će taj dug ipak vraćati Bošnjaci. Predsjednik općinske organizacije BPS Konjic i nosilac liste za OV Konjic, prof. Benjamin Zerem upoznao je prisutne sa budućim izbornim aktivnostima stranke, pohvalio aktivnosti koje sprovodi FM BPS Konjic i pozvao sve građane da svoje povjerenje 2. oktobra daju stranci BPS.

Kandidat za načelnika općine Konjic delegiran ispred BPS-Sefer Halilović gospodin Nazif Nikšić kazao je da će , ukoliko dobije povjerenje građana u utrci za prvog čovjeka grada Konjica,sve svoje aktivnosti usmjeriti ka ostvarivanju većeg nivoa socijalne pravde, zapošljavanju djece šehida i poginulih boraca kao i na smanjenju broja nezaposlenih u gradu Konjicu koji je u prošlom mjesecu iznosio preko 4000.

Za sam kraj skupa u Konjicu prisutnima se obratio predsjednik BPS-a Sefer Halilović koji je prisutnima poručio da je „država na prvom mjestu. Država BiH u međunarodno priznatim granicama, bosanski jezik, država jednake socijalne pravde za sve njene građane — to je naš cilj i od njega nikad nećemo odustati” poručio je Halilović koji je višestruko gromoglasno pozdravljen od strane građana Konjica.

OSTAVITI ODGOVOR

Molim Vas upišite Vaš komenentar!
Molim Vas upišite Vaše ime ovdje