Vladajuća koalicija da se bavi ekonomijom, od Trećeg entiteta ništa

0

BPS smatra da su jučerašnje izjave predsjednika HNS-a i predsjednika Glavnog odbora HNS-a, Dragana Čovića i Bože Ljubića, o uvođenju Trećeg entiteta u BiH, nastavak antidejtonskih aktivnosti kao i narušavanje mira u Bosni i Hercegovini što ovaj dvojac radi na vrlo sličan način kao i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

“Federalizacija BiH”, odnosno dalja podjela BiH kao prijedlog Čovića i Ljubića potpuno su neprihvatljivi jer se na ovaj način pokušavaju rješavati stranačka pitanja a sve kroz prizmu nacionalnog pitanja koje uopšte nije ugroženo u BiH. Posrijedi je,zapravo, pokušaj HDZ-a da zauvijek obezbijede položaj vodeće stranke ispred hrvatskog naroda, odnosno poluge vladanja u jasno zaokruženom teritoriju.

BPS poziva vladajuću koaliciju (SDA, HDZ i SBB) da se počnu baviti ekonomskim pitanjima u Bosni i Hercegovini te da jake izjave, koje se obično daju u zagrijavanju pred izbore, ostave po strani jer svi narodi u Bosni i Hercegovini žive loše i od vlsti očekuju pomake ka boljem životu a ne bavljenje propalim ratnim planovima.

OSTAVITI ODGOVOR

Molim Vas upišite Vaš komenentar!
Molim Vas upišite Vaše ime ovdje