Danas je u Sarajevu održano zasjedanje Glavnog odbora BPS-Sefer Halilović na kojem je prisustvovalo 130 delegata i 25 gostiju iz cijele Bosne i Hercegovine. Tema zasjedanja bila je aktuelna politička situacija u Bosni i Hercegovini, izvještaj stranačkih organa o radu BPS-a u proteklom periodu, kao i prezentovanje, potom usvajanje “Strategije o političkom djelovanju” i “Strategije o bosanskohercegovačkoj dijaspori”.

Skupu su se obratili generalni sekretar BPS-a Zaim Backović, izlažući Strategiju političkog djelovanja BPS-a, član Predsjedništva BPS-a Semir Halilović, izlažući Strategiju o bh.dijaspori, te Muharem Fišo koji je govorio u ime _Nadzornog odbra BPS-a. Na kraju zasjedanja Glavnog odbora BPS-a, prisutnima se obratio predsjednik BPS-a Sefer Halilović koji je rekao:

– BPS je vizionarska stranka budućnosti. 1996.godine smo govorili o povratku, jer smo vidjeli da će se za 10 ili 20 godina legalizovati zločin kroz onemogućavanje povratka, Tada nas nisu poslušali a tek sada su došli na našu pamet, samo se bojimo da nije kasno. Prije 15 godina govorili smo o potrebnosti ustavnih promjena, zalagali se da se BiH skine “ludačka košulja”, tada su nas skidali sa lista radi našeg pogleda unaprijed, ali tek deset godina poslije su nas čuli i došli na našu pamet Da ne govorimo koliko smo puta, u proteklih 20 godina, govorili o provatizacijskoj pljački, političkim ubistvima, odlasku mladih, potrebnosti drugačije preraspodjele javnih sredstava i sl. Mnogi su ukrali našu politku da bi dobili glasove a, poslije, nastavili po starom. Vrijeme je da BPS pobijedi, da preuzme ozbiljnu ulogu u državi Bosni i Hercegovini jer naša država sada treba BPS, ovo je vrijeme potrebnosti naše politike jer država i narod su u krizi a postojeća vlast im ne može ili ne zna pomoći – kazao je predsjednik BPS-a Sefer Halilović.

Sektor za komunikacije BPS-a

OSTAVITI ODGOVOR

Molim Vas upišite Vaš komenentar!
Molim Vas upišite Vaše ime ovdje